Klaar voor de start

Vandaag starten de eerste scholen weer. In andere regio’s een weekje later. Als schoolleider en als leerkracht start je al eerder. Je bent al lang bezig met voorbereidingen op dit schooljaar.

Ben jij klaar voor de start?

Een nieuw schooljaar

Natuurlijk zorg je ervoor dat je kamer/je lokaal is opgeruimd en dat alles klaar staat voor een frisse start. Je kunt aan de slag!

Met in je achterhoofd wat het afgelopen jaar je heeft gebracht en wat je juist zou willen verbeteren, kun je je schooljaar effectief starten. Welke plannen heb je gemaakt? Welke doelen heb je gesteld voor jezelf? Welke doelen hebben jullie als team?

Voor de vakantie schreef ik een blog, waarvan de vragen er nu, aan de start weer toe doen. Stil staan om vooruit te gaan – Onderwijskunstig

Doelen

Een goede start van het schooljaar maak je samen. Misschien zijn er wel nieuwe collega’s in je team. Hoe laat je hen ‘landen’? Hoe neem je hen mee in de doelen die jullie als team hebben gesteld?

Ook voor de rest van het team is het goed om de doelen weer scherp te hebben. Bespreek met elkaar wat de eerste concrete mijlpaal is, hoe jullie daar naartoe werken en hoe jullie het gaan vieren als jullie de mijlpaal hebben bereikt.

Tussentijdse bijeenkomsten gebruik je om met elkaar te reflecteren of jullie op de goede weg zijn en om eventueel bij te stellen, zodat het doel ook daadwerkelijk bereikt wordt.

Zelf begin ik met tijd voor reflectie, bewustwording en het opstellen van doelen om te kunnen groeien, ontwikkelen en een mooie bijdrage te kunnen leveren aan teams en onderwijs.

Ik wens je een goede start van het schooljaar!